Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

A medve rendje

2014.03.01 15:41

Hisztek abban, hogy nevetek jelentéssel bír? smeritek ezt a jelentést? Amikor kicsi voltam anyukám gyakran mondogatta nekem, hogy a nevem kis medvét jelent. Ez olyan jelentéktelen dolognak tűnik, mert minden névre ráfognak egy szót, aztán ahhoz kapcsolnak különböző tulajdonságokat. Szerintem nem a nevünk határozza meg milyenek vagyunk, de mégis gondolkodóba ejtett a dolog, és megihletett egy bejegyzést. Amikor a számmisztikusnál voltam, bemutatkoztam, és egyből a fejéhez kapott: "Sok az O betű". Hát igen, de a szüleim neveztek el :) Azt mondta minden O betű a nevemben erőt jelent. Igaza lehet, mert erős egyéniségnek gondolom magam, de hogy annyira, mint egy medve...

Valószínűleg ilyen volnék. Színes őszi levelek között békésen egyedül vonulnék, mint egy igazi győztes. A medvék alapvetően elég magányos lények, sokszor magukban fedezik fel a világot. Hosszú téli álmot alszanak (éberen), amit el tudnék viselni én is. Nagyok és tekintélytparancsolóak, nem sok ellenségük van, rajtunk embereken kívül. Ott élnék medveként, ahol nincsenek emberek, például az orosz vadonban. Nagyon kevés az olyan ember az életben, aki valóban hiányzik vagy hiányozna. Tetszik ez a fajta kemény lét, nem gondolom, hogy könnyű lehetne medveként.

Hogyan is kerül ide a medve rendje...Ha valaki jártas a témában, ez a rend Arthur király korában alakult. Nagyon megoszlanak a vélemények arról, hogy ez valóság vagy képzelet szüleménye lehet. Kevés a feljegyzés róla és az is hiteltelen egyesek szerint. Valahogyan mégis medve lehetek, mert az én fejemben is kevés  választja el a valóságot a képzelettől. Van, aki szerint prűd vagyok vagy buborékban neveltek, mert nem ismerem a világnak a rossz oldalát. Ez igaz is, nem ismerem, de ettől nem buborékban nőttem fel, csak a környezetem igyekezett a szép dolgokat megmutatni. Ezért azt ismerem jobban , szerencsére :) Képzelőerő nélkül meg milyen színtelen, kisült agyú, szürke ember lennék. Így sokkal érdekesebb. De vissza a rendhez. Szerintem lehetséges, hogy Arthur király Merlinnel együtt létezett, és megszerezte az excaliburt. Szerintem szép történet.

Összegzésképp méltónak tartom magam ennek a névnek a viselésére, és büszke is vagyok rá, és köszi szülők, hogy ilyen szép nevet adtatok :)