Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Az első fa...

2014.04.02 16:19

Tudjátok ti is miért lett ez az egész. Ha nem lenne a blog, még mindig egy introvertált világ elől eldugott dobozban élnék, mindentől félnék. De segítettem magamon, és segíteni akarok Nektek is. A napokban egy beszélgetés folyamán rám tört a felismerés, hogy nekem csak a munkám van, az az életem, a levegőm, a mindenem. Majd, amikor ezt közvetítettem a világ felé, jött vissza a bumeráng: "És ha ennek egyszer vége lesz: felkötöd magad az első fára". Ez erősen elgondolkodtatott a dolgok mostani állásáról. Valójában hol is tartok? Mi is az, amim megvan? Tényleg összedőlne a világ és semmim nem maradna?

Ha most azonnal véget érne az életem, csak egy dolgot mondhatnék el: pontosan ott tartok ahol kell, és mindent megtettem ezért, amihez az én erőm kellett. Amit magamtól elvártam az folyamatban van. Sok célt elértem. Nem igaz, hogy semmim nem maradna, bár tény, hogy nagyon összezuhannék, ha nem csinálhatnám ezt a munkát. Az igazság az, hogy nekem mindenem megvan ezen a világon. Jó, oké, nincs kocsim meg lakásom meg gyerekem meg férjem meg csilliárdos fizetésem. De én nem is így látom a világomat. A pohár félig teli van:

1. Nekem van egy nagyon erős jellemem, amit megingatni elég nehéz.

2. Nekem van egy értékrendem (sok embernek nincs). Nem mondom, hogy tökéletes és erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen, de legalább van.

3. Van önmagamba vetett HITEM, Ez a legfontosabb számomra a világon, mert úgy érzem ezzel bármit elérhetek.

4. Van jövőképem, céljaim, vágyaim.

5. Sokan kérdezik, hogy hány barátom van: mindösszesen egy, de Móki már Tesó. Szóval egy testvérem van. Pisis korunk óta fogjuk egymás kezét, és tudom, hogy ez nem fog megváltozni, amíg élünk.

6. Szeretek kapcsolatokat építeni. Kommunikáció elengedhetetlen,

7. A fiúkkal vannak nehézségeim. Mondják a múltban élek. De az én fejemben ez másképp van. Én kiválasztottam, hogy ki az, akit megtisztelnék azzal, hogy feladjam a függetlenségem. Persze, örülnék, ha ő is megtisztelne. De ugyanakkor megvan a tudat a fejemben, hogy ez egy kölcsönös furcsa érzésvilágú kapcsolat. Ez kényelmes, és izgalmas.

8. Olyan munkám van, amit sose cserélnék el más foglalkozásra. A gyerekek tökéletesek, tökéletesen őszinték. Megmondják ha jó vagy: "Olyan vagy, mint egy másik anyuka" és azt is, ha nem: "Fodrásznál voltál? Inkább kösd össze".

9. Van bennem sok érzelem, bár ez nem mindig látszik. Vagy inkább nem úgy látszik, ahogyan igazából van.

10. Piszkosul nagy mázlim van mindennel az életben.

 

Ez csak 10 dolog ami így hirtelen eszembe jutott. Csak egyetlen dolgot tennék másképp, egyetlen egyet. De aki olvas vagy jól ismer, az pontosan tudja mire gondolok.

Nektek is megvan mindenetek? Vagy azt gondoljátok nincs? Talán csak nem látjátok meg:)

10.