Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Égesd el!

2014.03.24 18:49

Eljött az az időszak, amikor felégettem vagy felégetni készülök sok dolgot magam körül. Én egy végtelenül önző és egocentrikus ember vagyok, nem is tagadom. Ennek ellenére folyton meg akarok felelni mások, a ti elvárásaitoknak is. Porteleki Peti rakott ki egy idézetet a minap. A sikertelenség titka az, ha mindenkinek meg akarunk felelni. Én nem érzem magam sikertelennek a szó mindennapi értelmében. Vannak olyan területek, amik kicsit hiányosak, vagy nem tudok bizonyítani. Na már megint...bizonyítani másoknak. Ha eltöltöttetek volna Tomival nyolc évet, akkor értenétek mire ez a megfelelési kényszer. Szóval a Hercegnő Védelmi Program új szintjére léptem.

Tudjátok, majdnem pontosan ezt láttátok volna belőlem 8 évvel ezelőtt. Olyan flashdances feeling, ezt Móki érti. Amire rámutatsz tánc közben, azt már eldönti az agyad, hogy eléred, és meg is szerzed. Sokféleképp lehet eljutni a bevonzós dologig. A titok, az elképzelőtábla, a meditáció, a könyvek útján. 18 évesen nem is érted mi az "a titok"...Én sem értettem, meg nem is ismertem, valljuk meg én csak egy külvárosi gettóbéli gyerek vagyok. Egyszerűen olyan voltam, hogy eldöntöttem, hogy ez vagy az KELL nekem, és találtam rá módot, hogy elérjem. Titok meg minden nélkül, valahogy adottság volt / ez most kicsit nagyképű így, de értitek remélem/.

Aztán történt, ami történt. Apával, tudjátok. Pár év azzal telt, hogy néha jöttek a mentők, vagy mentem az ügyeletre (amikor fel bírtam kelni), jártam pszichológushoz, gasztroenterológushoz. Mókival majdnem a patológián is, bár ott csak elnéztük az ajtót :D Aztán jött a megváltás egy álom képében, egy feloldozás féle, hogy nem tehettem volna semmit. Persze ettől még megmarad a gondolat: ha jobb lettem volna, másképp dönt. Nincs összefüggés egy külső szemlélő számára, de az én fejemben mégis van. Elég jónak lenni, szeretve lenni, ez kellett. Nagyon kellett, hogy szeressetek. Ezért rengeteg dolgot képes voltam megtenni. És mit csinálsz, ha mástól kell valami? Megpróbálsz megfelelni.

Porteleki Peti megírta: A sikertelenség kulcsa, ha meg akarunk felelni másoknak. Igaza lehet. Nem voltam úgy boldog. Folyamatosan görcsöltem, hogy elég jó legyek, rettegtem, hogy majd megharagszanak mások és nem szeretnek tovább. Tomi szerint a szeretés egy döntés. Szerintem a szeretés egy ajándék. Amit nem akartam elveszteni. Ha igazán tudnátok honnan jöttem, értenétek, hogy miért olyan fontos számomra, hogy folyton szeretve érezzem magam. Mindenki erre vágyik, tudom én, de esetemben alá tudom támasztani az okát.

Most pedig történt valami, az utóbbi pár hétben, amikor elengedtem ezt a feszültséget. Nem egy nap felkeltem és elmúlt. Hanem inkább átalakult, ez egy folyamat, aminek még nincs vége. Felszabadultabb vagyok. 

Úgyhogy fogtam az "elvárások és feltételek könyvét" és elégettem.  Nem akarok megfelelni, akkor sem, ha emiatt most páran nem szerettek tovább. Azért írom ezt az egész blogot, ezt az egész egyszemélyes könyvet, mert tudtam, hogy segítenem kell magamon, mert más nem tud. Úgy tűnik, sikerül :) Vállveregetés :)