Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Focizzunk- Horváth Károlynak ajánlva

2014.04.11 14:21

El sem hinnétek, hogy mennyire sokszor ki tud húzni a bajból, ha ismersz bármit, ami foci. Tudod a szabályokat, tudod hányan vannak egy csapatban, tudod ki milyen poszton játszik, tudod mi az a les, tudsz bánni a labdával...Én ezt mind majdnem születésem óta tudom, ugyanis a nagyapám focista volt, igen, válogatottban is játszott: hu.wikipedia.org/wiki/Horv%C3%A1th_K%C3%A1roly_%28labdar%C3%BAg%C3%B3%29 . Hogy mire emlékszem belőle? El sem hinnétek mennyi mindenre megtanított. Én az voltam, aki minden szombatot a nagyapjával töltött, rengeteg dolgot csináltunk együtt. Például a szombati játszóteres hintázás után focizni tanított. Tudjátok egyáltalán nem baj, ha egy lány képben van ezzel. De ezen kívül sok másra is megtanított... Hat éves koromra tudtam focizni, teniszezni, pókerezni és römizni is. A legjobbtól tanultam...De mire is jó, ha az ember lánya, unokája tud focizni?

Nem mondom, hogy fiúnak neveltek, de egy sportoló nagypapával és egy műszaki zseni apával nehéz egy cicababa bőrébe bújni, de nem is akarok másmilyen lenni, szeretem a fiús oldalamat. Azt is szeretem, amire ezek a remek emberek megtanítottak. Meg sem mondtátok volna, hogy apa és fia...Kiskoromban, olyan 1 és fél évesen lefotóztak a kertben, mondván örökítsük meg az első hajvágásomat. Voltaképpen a kép a családon belül nem a hajvágás miatt híresült el, hanem mert pont ugyanúgy tartom a testem, mint a nagyapám. Focista gyerek...:)

No de mire is jó ez az egész? Ez most hülyén fog hangzani, de a gimiben sokszor beálltam a fiúkkal focizni. Sőt, az első évben minden délután foci volt. Asszem, ha nem tudok kötényt adni, akkor sose lettek volna fiúbarátaim. Olyan jó érzés, amikor nem egy körmöt reszelgető nyuszi vagy a pálya szélén, hanem vagányabb.

Nem titok senki előtt, hogy újpesti vagyok. Oda születtem, újpesti sportiskolába jártam, és a nagyapám az Újpestben játszott. Sokszor volt rajtam lila dressz. lila melegítő. Az összes sportversenyen lilában indultunk. És! Tudom az újpest himnuszt is. Ami valljuk meg őszintén már kisegített a bajból egyszer-másszor. Például egy alkalommal, amikor részeg szurkolok közé kerültem, akik elkezdték énekelni ezt az ominózus himnuszt, és mivel folytatni udtam, így egyből tesó lettem. 

Másrészt teljesen rendben van, ha az embernek focirajongó barátja van, és nem azzal kell eltöltenie 90 percet, hogy várja a meccs végét, hanem élvezni is tudja a játékot :)

Ha nem lenne a foci, rengeteg élményről lemaradtam róla. A foci összekovácsolt a nagyapámmal. A foci összekovácsolt Edinával, én még emlékszem arra a bulira, még Atti kicsi volt :) A foci utat nyitott a fiúk felé. A foci révén Petivel is jó szoros lett a kapcsolatunk- fifa játékok. A srácolkkal rengeteget focizunk, jó nekik tanítani valami újat.

Szóval én rengeteget kaptam ettől a tudástól. Lányok, sose szégyelljétek, hogy fiú is lakik bennetek :)