Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

HercegNŐk

2014.03.29 13:46

Mitől lesz egy lányból NŐ? Komolyan nem tudom, mi lesz az a pont, amikor majd úgy érzem, hogy hercegNŐvé váltam. Körbenézve a világban, érdekes válaszokat látok erre a kérdésre. Attól, hogy lecserélem a tornacipőmet a szép ruhákra? Vagy attól, hogy mindig tökéletes sminkkel és hajjal járok-kelek? Vagy esetleg attól, hogy még kapok pár pofont az élettől? Vagy amikor felelős, magamra utalt felnőtt leszek? Vagy attól, hogy a férfiak annak látnak? Vagy egy esetleges házasság és gyerekvállalás tesz nővé? Ha valóban úgy van, ahogy a világ mai állása mutatja, akkor én jobban szeretnék kislány maradni. Olyan sok nőszemély jár eltévedve az utcákon. Szerintem egy modernkori hercegNŐ már nem a szépségről vagy a családalapításról szól....

Annyira sok felelősség hárul a nőkre....Minden nehéz döntést nekünk kell meghozni. Nekünk kell gyereket nevelni majd szembesülni azzal, amit megalkottunk. Nekünk kell összetartani kapcsolatokat. Nekünk kell megújulni, mert ránk unnak. Nekünk kell háztartást vezetni. Nekünk kell embernek maradni az embertelenségben, hogy reményt adjunk a családunknak. Nekünk kell jól, partiképesen kinézni. Nekünk kell a legtöbb élethelyzetben a maximumon túl teljesíteni. Nekünk kell kitartani. Nekünk kell a jövőbe látni. Ez nagyon nehéz, mert képtelenség minden területen "megfelelni"-de utálom ezt a szót.

Én a csilivili királylányok helyett a képen látható hercegnőre szeretnék hasonlítani. Igaz, hogy gondterhelt és nem 100%os a smink és a haj, de el kell áruljak egy szakmai titkot a fiúknak: reggel amikor felkel egy kirakatliba, akkor totálisan másik ember ébred mellettetek vakolat nélkül. Gondterhelt...minden gond egy nő vállán nyugszik, neki kell egyedül megoldást találni rá. Az meg még nehezebb, hogy elég erőt merítsen hogy megoldhassa a gondokat. Mégis ennek a lánynak ott a kezében az erő, a képesség felülkerekedni mindenen. Az a kard nagyon tetszik. Mindent elmond szerintem. Minden valamire való NŐnek van egy ilyen kard a kezében, ezzel képes küzdeni, megbírkózni a problémákkal.

Ha lecserélem a tornacipőmet a szép ruhára, akkor én csak azt érzem, hogy kényelmetlen. Ha kivakolom magam és telenyomom a hajam hajlakkal, csak azt érzem, hogy természetellenes. Ha kapok még pár pofont az élettől? Csak azt érzem, hogy túlélem. Legyek önálló? Ez már ki van pipálva. Móki mesélhetne. Arra kellene gondolnom, hogy hogy látnak a fiúk? Nem is érdekel már :) Csúnyának, tudom én. Meg hogy mennyivel csinibb egy 90-60-90 izmos, vasalthajú, szolis, télen is haspolós leányzó. De aki ebben méri a nőiességet az meg is érdemli amit kap :) Nem mások mércéjével mérem már magam. Nehéz volt eddig eljutni. Ha nem tetszem nézz másfelé :) Házasság meg gyerekvállalás? El sem tudom képzelni azt a pontot, amikor találok egy olyan embert, aki érdemes arra, hogy gyereket szüljek neki erre a világra. Annyira sok a tönkrement kapcsolat, az elvált szülők gyereke, akik mind sérülésekkel vannak teli, ne is menjünk messzire, itt vagyok én is. 

Én egy olyan leányzó vagyok, aki független. Nem attól várom a nőies érzést, hogy párkapcsolatom legyen, Ez tökre nem számít. Sosem mások tesznek azzá, aki vagy. Csak rajtad múlik, hogy engedsz-e a nyomásnak. Én erős szeretnék lenni, nagyon erős. Persze egy NŐ legyen törékeny is, hogy a pasik megvédhessék meg felkarolhassák. De nekem az a tapasztalatom, hogy miest megismerik a gyengeségeimet, azzal egy idő után olyan szépen visszaélnek, ahogy nem szégyenlik. És ha bajban vagy és rászánod magad, hogy támaszt kérj tőlük, akkor zsákutcába fordultál. Szerintem értitek mit mondok. 

Én olyan NŐ szeretnék egyszer lenni, aki annyira erős, hogy képes jót tenni minden nap, adni valamit a világnak. Talán akkor fogom magam NŐnek érezni. De addig kislányként élvezem az életet :)