Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Learning to fly

2014.01.06 20:10

Pink Floyd egyik legjobban sikerült zenéje számomra...Learning to fly-Repülni tanulok. Aki ismer az tudja, hogy az együttes munkásságát eleve nagy becsben tartom. A fal című film zenéi mellett, a The Dark Side of the Moon borítóján át próbálom megérteni a gondolatvilágukat. Nem mindent tudok megérteni belőlük, de ma én is azt éreztem, hogy repülni tanulok...

    Azt szokták mondani, hogyha egy élethelyzetben sikertelenebb vagy, akkor egy másikban jól mennek a dolgok. Valahogyan igaz lehet, mert magánéletileg az összekaparás időszaka zajlik. Viszont kaptam egy érdekes feladatot ma a főnökömtől. Ez még nem egy fix feladat, a körülmények összjátéka fogja megírni a történetet. Karácsony előtt mondta nekem, hogy rám bízna valamit, gondoltam egy írásos munka lesz. Aztán ma nevesítettük a dolgot: Iskolai közösségi szolgálat. Az érettségizőknek 50 órában közösségi szolgálatot kell vállalniuk, így az óvodákban is előfordulhatnak. Három óvodai csoportonként jöhet egy ember. Ha valóban jönni fog valaki hozzánk, akkor az én feladatom lesz segíteni őt. Nagyon lesarkítva: mentorálni kell. Maga az a feltételezés, hogy Andinak én jutottam az eszébe erre a feladatra szárnyakat adott, nagyon megtisztelő. Mondta nekem, hogy végülis én állok korban a legközelebb majd hozzá ( Móki meg ne szólalj! ). Szerintem meg ez egy felelősségteljes feladat, és nagyon örülök, hogy ilyen esetben nekem kell ezzel a helyzettel foglalkozni. Újabb lehetőség tanulni :) Érdekes, hogy a munkámban csak felfelé, előre látok, fel sem merül bennem, hogy képtelen lennék megtanulni repülni...

    Ellenben, ha egy kicsit elmerülünk ebben a Pink Floyd dalban, nem igazán az élet szép oldalát véljük felfedezni (bár ezzel a hangzással nehéz a szövegre is koncentrálni).Én megosztom veletek miért szeretem ezt a dalt....:

"Fogva tart szorosan egy végzetes vonzerő, hogy is
Menekülhetnék az ellenállhatatlan ölelésből?"- Engem is fogva tart egy végzetes vonzerő, és az a biztonságérzet. Az a komfortzóna, ahol nem érhet csalódás. Ellenállhatatlan az ölelése.

"Nincs kormányos, ki hazavezessen"- Nincs Mókin kívül más, aki megmutatja nekem, hogy ki lehetek és ki voltam. Egyedül kell megtalálnom a visszautat magamhoz.

"Lelkem feszültség alatt: ezt jelenti, hogy repülni tanulok
Földhöz kötött állapotban, de próbálkozásra kárhoztatva

Nem tudom levenni a szemem a forgó égboltról
Nyelvem bénult, gyűrött vagyok, egy földhöz kötött nyomorult, ez vagyok én."- Hát igen, saját félelmeim miatt vagyok ilyen földhözragadt. Tanulok / újra tanulok repülni, csak bizonyos gátlásokon képtelen vagyok átlépni. Nézem és látom is a forgó égboltot, amit könnyen elérhetnék, de nem megy még.

"Lazán a fékekkel. Nyugi. Most inogni fog.
Csak apránként add rá a gázt"- Mintha Móki szólna ki a dalból, ott van az irányítótoronyban és onnan segít. Legyek lazább, lehet, hogy nem lesz sétagalopp, de kis lépésekben kell haladni :)

"Látom suhanni árnyékom a felhőkön át
Könnyáztatta szemem sarkából
Egy álom, amit elijeszt a reggel fénye
Elfújhatná e lelket egyenest az éj tetejére"- Na igen, látom magam az önmagammal vívott harcom győzelmében, de még nem tudom elérni. Mert minden nap ráébredek, hogy képtelen vagyok elengedni a félelmeim, ezért csak álom egyelőre.

 

Javaslom, hogy hallgassátok meg a dalt és tanuljatok ti is újra repülni. Csak egyfajta rabság létezik számunkra, a saját magunk  által épített kalitkánk. Jó repülést kívánok :)

https://www.youtube.com/watch?v=eCB_INs2E24