Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Stepfordi feleségek

2014.01.18 10:45

Stepfordi feleségek...Láttátok a filmet? Minden feleség mosolyog, csinos, boldog, magassarkúban tipeg, rendezett, odaadó és lesi a férje minden kívánságát. Még szerencse, hogy kiderült a film végére, hogy ezek a nők csak a technológia csapdájába estek, befolyásolták az agyukat egy chippel. Mint ahogyan az is kiderült, hogy Glenn Close teremtette az egész város értékrendjét, amikor egy stepfordi férjet készített magának. Valahol tényleg így működik a világ és a házasság. Van egy alapanyag, és igyekszünk stepfordi férjjé/ feleséggé tenni az illetőt. És csak reméljük, hogy úgy alakítjuk egymást, hogy közös úton maradhassunk...Mindegyikünk keres valakit. Valakit, aki ad egy olyan valamit, amitől teljes egésznek érezzük magunkat. Valakit, aki megadja, ami hiányzik. Végül röpke hónapok alatt kimondjuk az igent, és már benne is vagyunk egy életre szóló kalandban...De mi jön utána? Mi van akkor, ha lemerül a stepfordi chippünk, és nem vagyunk már elég boldogok?

Megálmodtam az esküvőmet. Gyönyörű ruhám volt. Kimentem a mosdóba Anyával, ahol a legmeghatóbb anya-lánya beszélgetés hangzott el: " Anya, én ezt nem csinálom, nem megyek be oda! Gyere keressünk másik menyasszonyt, aki ezt bevállalja, hátha nem tűnik fel senkinek, a fáytol alatt nem is látszik kit vesz el."Majd Anya azt mondta álmomban, amit ebben a helyzetben el lehet várni: "Oké" :D És itt fel is ébredtem.

Aztán megálmodtam Mókikám esküvőjét is. Én nem voltam oda az ötletért, de Móki kedvéért a koszorúslánya lettem. Magát az esküvőt nem láttam, csak a készülődést, mintha egy másik Móki lett volna. Ezzel kapcsolatban' Móki néni ' elmondta azt a bölcsességet, amit bele is írok Sári könyvébe. Mindketten úgy láttuk, hogy ez bele való.

Nekem fogalmam sincs arról, hogy hogyan kell jó feleségnek lenni. Attól félek, megunnám. Vagy nem tudnám önmagam úgy megvalósítani, mint eddig. Mintha bilincset raknának rám. Még erre jönnek a kötelezettségek, a háztartás körüli teendők. Aztán előbb utóbb a gyerekvállalás. Nem tudom mit kell csinálni egy babával. Miért nem lehet, hogy csak 2-3 éves korban legyen ott? Akkor már beszélne, tudnám mikor mi a baja. És szobatiszta lenne nagyjából. És 3 éves kor felett már van fogalmam a gyereknevelésről. Mikivel megbeszéltük, nekünk távirányítós gyerek kell, ugrálhatnánk, hogy épp melyik korszakát élje :P Ne értsétek félre, szeretem a babákat is. Sári különösen nagy kedvenc, vele el is vagyok, nagyon cuki és együttműködő. Meg mindig mosolyog, így tudom, hogy nem rontok el semmit. Olyan érzés, mintha azt mondaná: " Nyugi, hát nem is vagy olyan béna". De őszintén szólva távol áll tőlem a házasság és a gyerek kérdés is. Sose lennék stepfordi feleség. Szerintem fontos az önmegvalósítás is, házasságban is.

Pár hete kérdezte tőlem valaki: "Ismersz olyat, akinek makulátlanul boldog a házassága?" Nem. Tényleg nem. Olyat ismerek, ahol elváltak 1-2 éven belül vagy 20 év házasság után. Vagy olyat, ahol nem váltak el, de vannak nézeteltérések, vagy olyat, ahol csak szimplán nem boldogok már, csak kötelezettségeik vannak egymás felé. Vagy olyat, ahol az egyik fél félrelép rendszeresen. Nem tudom mi a jó házasság receptje. Nem tudom, hogyan lehet azt ondani valakinek, hogy ott leszek, amíg a halál el nem választ. Nem tudom, hogy hogyan lehetek 100%ig biztos, hogy ennek vagy annak szeretnék gyereket szülni. Honnan lehet tudni, hogy jó apa lesz-e? Itt is sorolhatnám a negatív példákat...Nem tudom, milyen lehet házasságban élni, de minden tiszteletem azé, aki ezt fel tudja vállalni.

Igen, mindannyian egy stepfordi feleséget vagy férjet keresünk. Olyat, aki egész életünkre boldoggá tesz. Aki mindig elképzeléseink szerint cselekszik. Aki kitalál minket szavak nélkül is, és aki mellett önmagunk maradhatunk, vagy egyáltalán nem vesszük észre, hogy teljesen megváltoztunk. De vajon életre szóló garanciát jelent, ha megtaláljuk?....