Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Szörfözzünk :)

2014.03.16 14:53

Nagy kitartás kellhet, hogy megtanuljunk szörfözni. Abban a hatalmas óceánban csak egy kis láthatatlan pöttyként próbálunk talpon maradni a falatnyi deszkánkon. Eleinte akármennyire akarjuk képtelenek vagyunk fennmaradni a deszkán. Aztán ha van némi ösztönös tehetségünk, akkor sok hiba és esés után megtaláljuk azt az egyensúlyt, amely sok gyakorlással válik annyira stabillá, hogy nekivágjunk az ismeretlennek. Ha elég bátrak vagyunk megküzdeni magunkkal és a külső tényezőkkel, akkor készen állunk elindulni. Legyünk kitartóak? Legyünk, hiszen mindig a cél lebeg a szemünk előtt: megtanulunk csőben szörfőzni. Ha már elboldogulunk a part közelében elindulunk a nagy hullámok csábító hangja felé, el kell engednünk a félelmeinket. Vannak ott tengeri élőlények, cápák, amerre a szem ellát rejtélyes víz, és mi egyedül állunk a saját deszkánkon. Elérkezett a pillanat. Itt van AZ A hullám, amiről tudjuk, hogy csak a miénk, és nekiindulunk az ismeretlennek...hogy sikerül-e csőben szörfözni? Ez csak a végén derül ki :)

Ez a hétvége is olyan volt, mint egy szörfözés. Elutaztam rokonlátogatóba Gyulára. Nagyon jót tett, feltöltődtem a kicsiktől meg a nyugalomtól. Persze volt min gondolkozni. Mivel Tomi feldobta a labdát, kértem tőle egy kis időt átgondolni a dolgokat. Tudtam már az elején, hogy mik lesznek a feltételeim, és azt is, hogy képtelen lesz teljesíteni :) Félreértés ne essék, nem lehetetlent ajánlottam, csak kemény voltam. Szóval Tomi az a hullám az életemben, amely mindig lelökött a deszkámról és így a cápák össze-vissza harapdálhattak. Jó kérdés lehet, hogy akkor minek választottam ennyiszer. Azért, mert szeretem megmutatni, hogy tudok bánni a hullámokkal és jó szörfös vagyok. egocentrikus egy emberi kapcsolatot így kezelni, igaz? Tomi egy kiszámíthatatlan hullám, amikor már felveszed a sodrást, akkor elül, és sík víz marad utána. Aztán amikor úsznál tovább, akkor megint ott van előtted. 

Szóval, amikor már meguntam a hullámot, akkor elúsztam volna, csakhogy a hullám színt vallott. Még egyszer belekapott a sodrás és próbált elég nagy lenni, lehetőséget adva, hogy rajta maradjak. De van az az érzés, amikor választanod kell, hogy kivárod mekkora lesz belőle vagy váltasz egy másik kihívásra. Én váltottam, de előtte leteszteltem a dolgot. Kíváncsi voltam :) És mint kiderült, igazam is volt, elfújta a szél, ahogy a bárányfelhőket szokás. Mivel én "extrákat" kérek. Nem én kértem extrákat, hanem a hullám hívogató szava volt csak vízfodrozódás. Vicces hallani, hogy fontos vagyok, meg szeretve vagyok így hónapok után, amikor semmi jel nem utalt erre. Hazudnék, ha azt mondanám nem szeretem már azt a hullámot, de azt gondolom, megtanultam a maximumot kihozni belőle, és a maximumánál én jobb szörfös vagyok.

Meg kell mondjam, hogy komolyabban ezt egy emberrel vitattam most meg. Az pedig Gergő. Ezt azért csináltam, mert alapvetően minden külső hatástól mentesen saját erőből akartam eldönteni a dolgot. De tudtam, hogy Ő pontosan azt fogja mondani, amit hallani akarok, úgy ahogy hallani akarom. Szóval megvolt Tomi esélye szépíteni, de az akarata nem. Így maradt minden úgy ahogy elváltunk, csak most még inkább nem tudok ár felnézni rá, mert a szó mögött nem volt ott az ember.

Petra is elgondolkoztatott a párkapcsolatos témáról. Azt mondta rosszul állok hozzá, mert elkönyvelem, hogy ez sz*r. De pontosan tudom magamról, hogy szerencsére nagyon rendben van minden az életemben, csak az emberi kapcsolatok nem, azon belül is a párkapcsolat a leggázabb. És ha úgy állnék hozzá, mint minden máshoz (hogy tudom ezt vagy azt), akkor ez is rendben lenne. De most szerintem ez kicsit másképp van, igaz amit mond, de nekem ez a kapcsolatosdi egy olyanféle plussz tevékenység az életben. Nem ez határoz meg, és remélem sose ebben fogom mérni a teljességem. Szóval az én elveim szerint a párkapcsolat az egy kellemes időtöltési tevékenység és nem létforma. Nekem annyi minden van ebben az életben, ami jó, hogy felesleges lenne ezen sírnom, hogy épp ez nem. Jó, persze, nem akarok egyedül meghalni, de majd lesz valahogy. Amúgy inkább egyedül, mint egy igazi hülyével. Mondtam Petrának, hogy csak negatív példa áll szinte előttem. Meg tényleg, ez nem az én pályám, annyira hamar meg tudom unni, hogy az félelmetes. Na és amikor meg kimondják a szót: randi...na attól teljesen tele lesz a naci és veszem a nyúlcipőt. Nem vagyok egyszerű eset, tudom én...:) 

 

Így amíg szólóban nyomom, addig gyertek velem szörfözni :)

www.youtube.com/watch?v=I5BIsWanylU