Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Táncoljunk...

2014.11.30 19:19

Ki ne ismerné az összes táncos filmet, amelyek nagy hírnévre tettek szert, hangsúlyozva azt a tényt, hogyha táncolunk, akkor minden rendbe jön. De azért ezeknek a filmeknek a mondanivalója nem ennyire egyszerű. Komoly munka van amögött, hogy táncikálnak és jó az életük. Áldozatos munka, amely sok időt és energiát felemészt, és ha eléggé rég csinálod, akkor megtérül, mert megtalálod azt, ami boldoggá tesz. Mindannyian táncolunk, persze néhányan olykor az én idegszálaimon, de én magam is ezeken mozgok mióta világ a világ...

Magamat a Flashdance rajongó kategóriába tartozónak éreztem. Egyedül táncikáltam az életemben ide-oda, épp ahogy éreztem. Nem kaptam "beiskolázást"  senkitől, hogy mi alapján kell egy-egy helyzetben mozogni. Csak csináltam, ami jött. Persze nem ömlött rám egy sztriptízbárban egy vödör víz, de amire rámutattam, azt meg is szereztem. Talán akkor még erős volt a hitem, és nem volt kérdéses, hogy amit csinálok az laza és megtérül.

Aztán beütött a nagy találkozás valakivel, aki azt mondta "Bébit senki sem ültetheti a sarokba". Na igen, a Szöszi az. Imádtam Patricket, ne értsétek félre, de a szűk kis cuccaiban átvetítve a Szöszire gondolhattam volna, hogy valami nem stimmel. Sok olyan elvakult hülyeség jött ki a számon abban az időben, amikor dúlt bennem a csodálat, mint: "Egy dinnyét hoztam". És hazudnék ha azt mondanám, hogy nem tanított meg táncolni, de a Time of my life egy kicsit hosszúra sikerült. Tény, hogy a lelkünk "egyesült", amikor kiemelt a vízből. A bódult rózsaszín felhőben 8 évig léteztem, amikor is szembesültem a ténnyel, hogy Bébi igenis a sarokban ül, sok más bébivel, sőt fiúbébikkel is. Kicsit zavaros tudom, de most Móki jól szórakozik.

Mindenki életében vannak Kötelező Táncok. Aki ezt a filmet nem látta, még semmit nem látott. Sokszor volt már szükségem az ebben tanultakra. "Ma a boldog mosolyomat viselem". Én is sokszor inkább így döntök, mert értelme sincs kifejteni a véleményemet. Szerintem sokak ismerik az effajta kötelező táncokat. Ugyanakkor benne van az a szerelmi szál is, amikor nincs önbizalma a lánynak és meglátja valaki benne a szépet. Persze, megtörtént velem is, veled is, vele is, mindenkivel. Az első nagy szerelem. Amikor elhittük, hogy megváltoztatjuk a másik embert...igaz Móki? De csak a semmire vártunk, mert az embereket nem lehet megváltoztatni. Hosszú tanulási folyamat volt Gergővel...Perhaps,perhaps,perhaps...

Az életben érnek csalódások mindenkit, engem is. A pofonok csak megerősítenek, így mondják, de amikor megkapjuk őket, akkor fájnak. Volt amikor haragudtam a világra és a fiúkra is, és mindenre. Jól jött a Chicago börtön tánca. Az embernek kell kezelni a dühét, és nem azt mondom, hogy bárkit is meg kell ölni, és börtönben létezni és barátkozni. De valljuk be mindannyian, hogy elkívántuk már néhány ismerősünket valahová. Tango...szenvedély és düh együtt, na ezt is meg kell tanulni kiadni.

Én annak vagyok a híve, hogy én választok mindenben. Elég énközpontú megoldás, de az utóbbi 27 évben eléggé jól bevált. Van az a helyzet, amikor tudod mit akarsz, de tök egyedül vagy. És akkor besétál Richard Gere és táncol veled. Hölgyválasz :) Imádtam. Persze Richard Geret ki ne imádná, de akkor is. Van amikor egyedül vagyunk, vagyis úgy érezzük. Egyedül a szenvedélyünkkel, és akkor igazán nehéz táncolni valakivel. Bízni valakiben annyira, hogy újra táncoljunk. Ezt még én is tanulom, és várom, hogy olyan sétáljon be, aki potenciális fél lehetne.

Megtanultam azt is hogyan Vezet a ritmus. Nem könnyű Antonio Banderas bőrében életre nevelni gyerekeket. Jó persze, ez nem a gettó vagy ilyesmi, de nem olyan könnyű 28 kisgyereknek megtanítani hinni önmagában. Nehéz tánclépések nagy felelősséggel, és csak remélem, hogy jól érzem a ritmust.

Biztos van egy csomó film, ami most kimaradt, de rá tudjátok nyomni a bélyegét a saját életetekre. Mindenki másképp táncol, sosem egyformán, ezért izgalmas meglesni más mozdulatait. Viszont nekem talán nem is egy filmre van szükségem mostanában, csak egy kis magamba nézésre, egy táncra, amely dinamikus és úgy járom, ahogy nekem tetszik. Naná, hogy rock...Dancing with myself :)

www.youtube.com/watch?v=FG1NrQYXjLU