Keresés


Elérhetőség

Hercegnő védelmi program

E-mail: horvathorsolya87@citromail.hu

Véres Valentin

2014.02.06 21:25

Február 14. A szerelmesek napja. Vörösen izzó rózsacsokrok, lángoló szívek, szerelmes csókok....Vagy az én szemszögemből...Egy jó kis nap felismerni az emberi butaságot (újra), hogy minden nap az évben valaminek a világnapja...Látni a virágárusok örömét, amikor horribilis összegért vörös rózsákat adhatnak el. Olyan fiúkkal találkozni, akik közül sokan nem az igaz szerelem nevében, hanem a bűnbánat végett ajándékoznak. Végül nézegetni, hogy a lányok többségének arca hogyan válik boldoggá egy-egy szál virágtól, amire már hetek óta célozgatnak...Jó, tudom. Ez egy szkeptikus nézet, de nem gondolom, hogy egy nagyvilág által kitűzött napon kell emlékezni arra, hogy van akit szeressünk...

A kettősség és ellentét megint...a kapcsolathoz jobb esetben kell egy férfi és egy nő (Móki, meg ne szólalj:D). Ha már ez megvan, akkor a kétfajta gondolkodást is össze kell csiszolni: az egyszerű realitást a bonyolult érzelmességgel. Ha meg már együtt gondolkodunk, akkor elkezdődik a násztánc. Megismerjük a köd felszállása után a másik fehér oldala mellett a fekete rejtett tulajdonságait is. Aztán eldönthetjük, hogy még belefér-e a tűréshatárunkba. Aztán időről időre eljön ez a nap, amikor a szerelmesek ünnepelhetnek. Képmutatásnak tartom. A férfiak többsége szerintem semmire nem értékeli ezt a "jeles napot". De melyik nő ne örülne egy szál rózsának? Mondhatjuk: "Jajj, nem kellett volna", de igenis kellett. Mert minden kell, amivel el lehet kényeztetni, vagy amitől azt érezzük milyen fontosak vagyunk. Persze előfordul, hogy a párunk kimondja: "Hülyeség ez a Valentin nap", aztán már ciki lenne azt mondani, hogy " Én meg szeretném tartani". Így csak visszafogott lélegzettel nézzük, hogy körülöttünk mindenki piros kis ajándékokkal járkál. Vagy ez még durvább...Amikor külön ráutalunk féreérthetetlenül, hogy mi is szeretnénk rózsát: " Milyen szépek ezek a rózsák, hát igen közeleg a Valentin nap". Szerintem a pasik nem gondolatolvasók, hiába erre vágyunk. Mert mi is lenne az optimális? Ha mindig kitalálnák, hogy melyik pillanatban mit várunk tőlük. Hát erre képtelenek, így talán az a legjobb, ha őszintén megmondjuk mit is várunk ettől a naptól.

Számomra olyan nap lenne, mint a többi. DE sajnos úton-útfélen a hatalmas piros szívekkel és virágokkal szembesítenek: kirakatokban, aluljárókban, mindenhol. Nem szeretem ezt az erőltetett dolgot. Szeretek én egész évben, nem csak szülinapon, Karácsonykor vagy Valentinkor. Sokkal jobban szeretem az olyan helyzeteket, amikor váratlanul kapok ajándékot. Amikor azt mondja pl Móki: Ezt megláttam és meg kellett vegyem neked (lásd az új bögre). Nem naphoz kötött értékek, hanem emberi érzésekhez. Szeretek ajándékot kapni (mindenki szeret), adni is szeretek, ha van jó ötletem.

Meg tényleg minden nap egy világnap szinte, így eldöntöttem, hogy számomra ez a nap Horváth Orsolya világnap lesz. Kedves fiúk, nem várom, hogy kitaláljatok, elmondom mit szeretnék. Szeretnék kapni aznap egy levelet, vagy üzenetet,amiben az van: "gondoltam Rád". Szerintem ez tök jó érzés lenne nekem :) Ha meg majd igazán szerelmes leszek, akkor minden nap Valentin-nap van, nem? Szélesvésznú lesz a mosolyom és pillangók repkednek majd a fejemben. De addig be kell érnie a világnak egy normál vászonnyi mosollyal és annyi ésszel, amennyi jelenleg repked a fejemben :) Boldog Valentin-napot majd mindenkinek :)